Gazdaság

Szijjártó Péter: 6 milliárd forintos beruházást hoz a Bosch Vecsésre

Regionális szolgáltatóközpontot hoz létre Vecsésen a Bosch, Magyarország legnagyobb ipari vállalata. A 6 milliárd forintos beruházáshoz a kormány 2,1 milliárd forint támogatást biztosít, a fejlesztéssel 225 új munkahely jön létre – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.

Szijjártó Péter az MTI tudósítása szerint azt mondta, hogy az új szolgáltatóközpontból öt térségbeli ország Bosch-munkavállalóinak nyújtanak majd HR-szolgáltatásokat. A tevékenység hátterében komoly informatikai fejlesztések állnak, így kifejezetten magas technológiai színvonalat képviselő beruházásról van szó.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a világjárvány nem állította meg, hanem felgyorsította a magyar gazdaság dimenzióváltását, ennek eredményeképpen a meglévő gyártási kapacitások mellett egyre erősödnek a magasabb hozzáadott értéket, több kutatás-fejlesztési elemet tartalmazó ágazatok. A magyar beruházás-ösztönzési politika és a keletről vásárolt vakcinák lehetővé teszik szerinte, hogy Magyarország az új világgazdasági rendszer nyertesei közé tartozzon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik