Gazdaság

Meghátrált az Erste: újra használható a minden kártyát helyettesítő kártya

A Magyar Nemzeti Bank állásfoglalása nyomán az Erste Bank ügyfelei március 24-től ismét használhatják a Curve-öt. De külön kérniük kell.

Az Erste Bank február 2-án minden ügyfele számára korlátozta a Curve-ön keresztül végzett tranzakciókat. Ahogy arról a 24.hu is beszámolt, a bank az erős ügyfélhitelesítés hiányára hivatkozott, a felháborodott ügyfelek a Magyar Nemzeti Banknál is panaszt tettek.

Kapcsolódó
Szigorított az Erste: stoppolták a minden kártyát helyettesítő kártyát
Magyarországon is egyre népszerűbbek a hagyományos bankoknál modernebb és sok esetben olcsóbb szolgáltatásokat nyújtó fintechek. Ezek közül itthon a

Az MNB pedig nekik adott igazat: a jegybank előzetes állásfoglalása alapján a Curve-ön keresztül végrehajtott bankkártyás tranzakciók úgynevezett „kedvezményezett által kezdeményezett” fizetési műveletnek minősülhetnek. Az ilyen tranzakciókra pedig nem szükséges erős ügyfélhitelesítést alkalmazni.

A jegybank állásfoglalása alapján az Erste Bank március 24-től lehetővé teszi az ügyfelei számára, hogy a Curve-öt úgynevezett megbízható kedvezményezettnek jelöljék meg. Ez azt is jelenti, hogy a Curve-ön keresztül csak azok az ügyfelek végezhetnek majd tranzakciókat a jövőben, akik az ehhez szükséges jogi nyilatkozatot megteszik a bank telefonos ügyfélszolgálatán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik