Gazdaság

Felére csökkent a taxiengedélyek száma Budapesten

Ivándi-Szabó Balázs/24.hu
Ivándi-Szabó Balázs/24.hu

Jóval nagyobb károkat okozott és még jelenleg is okoz a második hullám, mint az előző tavaszi – mondta Metál Zoltán az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) elnöke a növekedés.hu-nak. Napközben is jóval kevesebben veszik igénybe a szolgáltatást, hiszen a kávézók, mozik, színházak, múzeumok és azok a közösségi helyek mind-mind zárva vannak, ahol az emberek eddig találkozni tudtak, este nyolc után pedig gyakorlatilag megszűnik a mozgás a kijárási tilalom miatt.

A nagyobb fuvarszervező társaságok 50-60 százalékkal kevesebb fuvart teljesítenek, de vannak olyan szolgáltatók is – így például azok akik csak a nagyobb hotelek kiszolgálására fókuszáltak – akik gyakorlatilag tavasz óta munkanélküliek

– nyilatkozta a portálnak Metál Zoltán, akinek becslése szerint a tavalyi közel hétezer taxi-engedély körülbelül a felére csökkenhetett Budapesten, de természetesen vidéken sem jobb a helyzet.

Az OTSZ gyors és célzott mentőcsomagot vár a kormánytól. Az elmúlt hetekben több javaslatot fogalmaztak meg és juttattak el a döntéshozók részére, melyek alkalmazásával a mikro- és kisvállalkozók is megtarthatnák a munkahelyeket, hasonlóan más szektoroknál már sikeresen alkalmazott úgynevezett munkahely megtartó intézkedésekkel – mondta Metál Zoltán a növekedés-hu-nak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik