Gazdaság

Számos településen kaphatnak a nyugdíjasok karácsonyra támogatást

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A fővárosi kerületekhez hasonlóan több vidéki város és község önkormányzata is oszt támogatást, meg az adóelvonások mellett is a településen élő nyugdíjasoknak. Van, ahol ezt specifikusan a koronavírus miatt teszik meg, máshol egyszerűen a régóta működő rendszeres támogatást folytatják idén is. Egyes helyeken igényelni kell, másutt automatikusan adják minden kiválasztott csoportnak. A Pénzcentrum.hu szedte össze ismét, hol, mit adnak és hogyan lehet igényelni, ahol már ismertek a feltételek.

Dunakeszin például már hagyományos ilyenkor a 65 év felettieknek az ajándékcsomag, de idén a kevesebb önkéntessel csak azoknak tudják házhoz vinni, aki előzetesen regisztrált rá. A többieknek személyesen kell elmenniük érte. Dunaszegen a 70 év felettieknek vittek ki 5 ezer forintos támogatást a Magyar Vöröskereszt önkéntesei, még december első felében. Dunaszentpálon a 65 év felettiek, a fogyatékkal élők és a gyermekes családok részére lehetett 6 ezer forintnyi támogatást igényelni, még december 4-ig.

Páhiban az egyedül élő 70 év felettiek kaphatnak december 20-ig 7500 forintot, a közös háztartásban élők pedig 10 ezer forintot, de december elejéig jelezni kellett az igényt. Szegeden a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő családok örülhetnek gyermekenként 4 ezer forintnak. Kalocsán a 65 év felettieknek postáztak 5 ezer forintos ajándékot, ami két héten belül érkezik. Tiszavasváriban szintén a 65 év felettieket támogatják, amit még novemberben kellett igényelni.

Nyíregyháza 2500 forint értékű karácsonyi csomagokat postázott a szépkorúaknak. Solymáron 20 olyan család kapott 20 ezer forintos támogatást, akik egyébként nem kapnak segélyt. Pacsán pedig tűzifával segítik a rászorulókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik