Gazdaság

Negyedáron, féláron vinnék a budapesti szállodákat az ostromló vevők

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Külföldi és hazai vevők „ostromolják” a budapesti szállodák tulajdonosait, de az élénk érdeklődés ellenére üzlet még nem köttetett – írja a Privátbankár. A  vevők úgy gondolják, hogy a járványidőszakban fél, vagy negyedáron tudnak egy-egy épülethez jutni, a szállodások viszont nem engednek az árból, és csak  a Covid előtti áron lennének hajlandók megválni hotelüktől.

Mindez egy olyan helyzetben történik, amikor a járvány miatti korlátozások következtében gyakorlatilag megszűnt a turizmus. A szállodák zárva vannak, a személyzetet pedig kevés kivétellel szélnek eresztették. Az lenne tehát a logikus, ha a tulajdonosok meg akarnának szabadulni a hasznot nem hajtó, viszont fenntartási költséget jócskán termelő szállodájuktól

A  Magyar  Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, aki  Continental  Group társtulajdonosa, Flesch Tamás szerint jelenleg azért nincs még eladási kényszer, mert az érvényben levő hitelmoratórium miatt a felvett fejlesztési kölcsönöket egyelőre nem kell törleszteni, így nincs ami eladásra kényszerítené a tulajdonosokat. Olyannyira stabil ez a helyzet szerinte, hogy nagy adásvételre az elkövetkezendő hetekben-hónapokban sem lehet számítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik