Gazdaság

Nagy Feró cége szárnyalt a járvány előtt

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Két éve megduplázta az árbevételét, azóta pedig százmillió forint feletti éves forgalmú cég a 75 éves, ma is aktív Nagy Feró vállalkozása – írta meg a napi.hu.

A portál szerint bár tízmillióval kisebb bevétellel és fele akkora eredménnyel zárta a 2019-es üzleti évet a Nagyferó Produkció Kft., mint a 2018-ast, ám így is szépen teljesített: az elért 125 millió forint összbevétel jelentősen, 55 millió forinttal meghaladja a két és a három évvel korábbi éves forgalmakat.

A tavalyi évet 12,3 millió forint eredménnyel zárták, adót nem fizettek – derül ki a családi vállalkozás 2019-es beszámolójából. A cégben Nagy Feró üzlettársa a felesége. Az eredményből ötmilliós osztalék kifizetéséről döntöttek a tulajdonosok, négymilliót a cég fejlesztésre lekötött tartalékába, a fennmaradó 3,3 milliót pedig az eredménytartalékba helyezték. (Az egy évvel korábban elért 25 milliós eredményből nem fizettek osztalékot.)

A napi.hu emlékeztet: Nagy Feró ma is aktív, folyamatosan koncertezik Beatrice nevű zenekarával, ha épp a koronavírus-járvány nem akadályozza ebben, feltűnik az ő és zenekara története által ihletett Ricse, Ricse, Beatrice című, az Újszínházban két éve bemutatott musicalben, valamint rendszeres szereplője televíziós szórakoztató produkcióknak. Az énekest és zenekarát 155 ezres rajongótábor követi a Facebookon.

A Nagyferó Kft. 1991 óta működik, előadó-művészeti, kiadói tevékenységet folytat, de bejegyzett tevékenysége a máshova nem sorolt egyéb szórakoztatás, szabadidős tevékenység, valamint az egyéb személyi szolgáltatás is. A saját tőkéje tavaly év végén 66 millió forint volt. Az eredménytartalékban 41 millió, a tőketartalékban 5 millió, a már említett lekötött tartalékban 4 millió forint volt a mérlege szerint – írja a portál.

Azt egyelőre nem tudni, mekkora veszteségeket okozott a cégnek a koronavírus-járvány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik