Gazdaság

Annyira csúnyák vagyunk a Zoomon, hogy rohanunk plasztikáztatni

MTI/EPA/Brigham and Women's Hospital/Lightchaser Photograhy
MTI/EPA/Brigham and Women's Hospital/Lightchaser Photograhy

Csúcsra jár a plasztikai sebészetek forgalma, a járvány mostani időszaka több szempontból is ideális a rendelők számára – írja a G7 a Washington Post beszámolója alapján. Ennek több oka is van. Egyrészt a tavasszal elhalasztott beavatkozásokat még most is pótolják a sebészek, másrészt sok új ügyfél is keresi mostanában őket – a személyes találkozások elmaradása és a maszkviseléssel kapcsolatos előírások miatt egy esetlegesen hegekkel járó műtétet a szokásosnál sokkal kevesebb kellemetlenséggel jár most vállalni, ráadásul sokan a videochates kameraképüket elnézve döbbennek rá, hogy változtatni szeretnének a kinézetükön.

Egy Cincinnatiben működő rendelő vezetője szerint a botox-kezelések és a plasztikai feltöltések iránti kereslet kilencven százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, amit a rendelési idő megduplázásával tud kielégíteni. Az orvos szerint tízből kilenc páciens említi, hogy a Zoom használata közben érzékelte a beavatkozások szükségét. Egy másik, Beverly Hills-ben dolgozó plasztikai sebész hozzátette, hogy a webkamerázás következtében az áll és a nyak területei kerültek előtérbe, illetve korábban az emberek aligha tudhatták, hogy a saját arcuk hogyan mozog beszéd közben, mostanában azonban bőven van alkalmuk megfigyelni ezt.

Kapcsolódó
Amióta maszkot kell hordani, megnőtt a plasztikai műtétek száma
Így társaságba is lehet járni anélkül, hogy valaki megszólná őket.

Nem csak az amerikai plasztikai sebészetek érzékelnek konjunktúrát, a Washington Post-nak egy ausztrál rendelő vezetője is az üzlet felfutásáról számolt be, ami jelentős létszámbővítést is magával vont. Az Egyesült Királyságban szintén hasonló a helyzet, egy ottani sebészeten a várólista hosszúsága okozza a konfliktust – az amerikai lapnak nyilatkozó orvosok szerint előfordul, hogy a betegek némi pluszpénzt ajánlva igyekeznek előnyt szerezni az időpontkéréskor.

A jelenségből a rendelők biztosan profitálnak, kérdés ugyanakkor, hogy a páciensek hosszabb távon jól járnak-e a műtétekkel. Az operációra vállalkozók mentális jólléte és végső soron a termelékenysége is javulhat, ha elégedettebbé válnak magukkal. Pszichológusok szerint azonban ez a hatás hosszabb távon nem biztos, hogy fennmarad, helyette inkább a járványhelyzetben megélt kontrollvesztés érzésén enyhíthet, írja a G7.

Kiemelt kép: Plasztikai sebészek arcátültetést végeznek Mitch HUNTER-en a bostoni Brigham and Women’s Kórház plasztikai sebészeti osztályának műtőjében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik