Gazdaság

Hiány lehet idén karácsonykor a zselés szaloncukorból

Az idei karácsonyt vegyes várakozások előzték meg, több nagy kereskedelmi lánc óvatosan bánt a rendelésekkel – írta meg a Blikk. A gyártók gyengébb forgalomra számítottak a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság miatt, de a várakozásuk nem igazolódott be, a szaloncukrok vásárlásában jelentős visszaesés nem várható. Így a lap szerint annyi biztos, hogy a zselés szaloncukrok iránti keresletet a piac nem tudja kielégíteni, azaz érdemes időben kapcsolni.

Magyarországon évente körülbelül 6,5 milliárd forint értékben vásárolunk szaloncukrot, átlagosan egy kilogrammot háztartásonként. 2020-ban 10-12 helyett néhány százalékos drágulás várható tavalyhoz képest: a legolcsóbb szaloncukrok kilogrammos ára 900 forint körül alakul, a legdrágábbak pedig akár a 15 ezer forintot is elérhetik kilónként – tudatta a lappal a super-shop.hu online áruház szakértője.

A teljes szaloncukoripar évente megközelítőleg 3500 tonna szaloncukrot gyárt, de mostanáig csak a vásárlások minimális részét adta az online forgalom. Ez idén nagyot fordulhat, mert a koronavírus-járvány második hulláma miatt vélhetően sokan az interneten fogják megrendelni a karácsonyi édességeket – jósolta az online áruház szakértője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik