Gazdaság

Megalakult az Országos Kórházi Főigazgatóság

Az OKF lesz a munkáltatója az állami egészségügy alkalmazottainak, kivéve a kórházi intézményvezetőket.

Létrejött az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKF), amely az egészségügyért felelős miniszter alá rendelt, központi hivatalként működő, központi költségvetési szerv lesz – írta szerdán a Portfolio.

Az erről szóló, szerdán hatályba lépő rendelet szerint az OKF feladata az egészségügyi ellátórendszer működésének figyelemmel kísérése, a felülvizsgálatát érintő stratégiai kormányzati döntések megalapozása, melynek keretében közreműködik az egységes és átlátható új nemzeti egészségügyi irányítási rendszer kialakításában. Az OKF-et az országos kórház-főigazgató vezeti, akit a miniszter javaslatára a miniszterelnök nevez ki és ment fel, ugyanúgy, ahogy a helyettesét is.

A főigazgatóság létrejöttéről a Népszava kedden számolt be, egy, a lap birtokába került végrehajtási utasítás alapján. A napilap azt írta, hogy az országos kórház-főigazgató lesz a munkáltatója az állami egészségügy alkalmazottainak, kivéve a kórházi intézményvezetőket, akiké az egészségügyért felelős miniszter. A kórházak mostani főigazgatói székében ülőket intézményvezetőnek nevezik át, akinek a helyettese az orvosigazgató lesz.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik