Gazdaság koronavírus

Hiába a veszélyhelyzet, az energiaszolgáltatók nem függesztették fel a kikapcsolásokat

Az NKM önkéntes kikapcsolási moratóriumot vállal az év végi ünnepi időszakban, ennek időtartamát rövidesen közzéteszik — válaszolta az állami közmű a Népszava azt firtató kérdésére, hogy tavaszhoz hasonlóan a veszélyhelyzetre tekintettel felfüggesztik-e a tartozások miatti kikapcsolásokat.

A lap szerint a válasz azt valószínűsíti, hogy most, tavasztól eltérően az NKM a veszélyhelyzet alatt is kikapcsolja a számlájukkal régóta tartozókat. Tavaly az NKM az ünnepekre tekintettel december 13. és január 5. között tanúsított önkéntes önmegtartóztatást.

Az E.ON-tól még ennél is bizonytalanabb üzenetet kaptak: az egészségmegóvás és az ellátásbiztonság tükrében mérlegelik a helyzetet. Tavaly az év végi moratórium az E.ON-nál december 13-tól január 3-ig, az Elmű-ÉMÁSZ-nál december 20-tól január 2-ig tartott.

A két-három hazai energiaszolgáltató-csoport márciusban egy nappal a veszélyhelyzet kihirdetése után közölte, hogy az események miatt eltekintenek a kikapcsolásoktól. . Most, bár a kormány, a márciusival megegyező okokból, november 3-án újfent veszélyhelyzetet hirdetett, a tavaszihoz hasonló bejelentés a szolgáltatók részéről egyelőre elmaradt.

Kiemelt kép: Vajda János/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik