Gazdaság koronavírus

5,5 millió dollárért adott el részvényt a vezérigazgató, miután kiderült, hogy 90 százalékban hatékony a koronavírus elleni vakcinájuk

Hétfői bejelentlésük szerint a német Biontech és az amerikai Pfizer gyógyszercégek novemberben jóváhagyást kérnek koronavírus-oltóanyagukra az Egyesült Államokban, az Európai Bizottság szerdán pedig közölte, engedélyezi annak a szerződésnek a megkötését, ami akár 300 millió adag, koronavírus elleni oltóanyag beszerzését is lehetővé teszi a két vállalattól.

A vakcina tesztelésének harmadik fázisában hat országból 43 500 ezer ember vett részt, és a gyógyszercégek adatai szerint a vakcinát kapóknál a Covid-19 kialakulásának kockázata több mint 90 százalékkal alacsonyabb volt, mint oltás nélkül.

A bejelentés hatására a Pfizer részvényei szárnyalni kezdtek, amiből profitált a cég vezérigazgatója, Albert Bourla is, aki 5,56 millió dollár (csaknem 1,7 milliárd forint) értékben adott el a papírokból aznap – írja a Reuters. Bourla még augusztus 19-én engedélyezte a tranzakciót arra az esetre, ha a részvények ára elér egy meghatározott szintet. Az időzítés remek volt, az árfolyam hétfőn 15 százalékkal emelkedett, a legmagasabb ára 41,99 dollár volt, míg szerdán 38,75 dollártért adták őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik