Gazdaság

Lázár János kormánybiztos lett

Lázár János korábbi Miniszterelnökséget vezető miniszter immár két feladat elvégzéséért felel kormánybiztosként – írja az Mfor.hu a Magyar Közlöny alapján.

A határozat szerint az egyik kormánybiztosi pozícióban a feladatkörébe tartozik a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság állami feladatainak koordinálása, és emellett Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram végrehajtásával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztossal együttműködve a geszti Tisza-kastély felújításai munkálatainak koordinálása.

Továbbá egy másik kormánybiztosi feladatot is ellát, amelynek keretében figyelemmel kíséri a folyamatban lévő, uniós és hazai forrásból megvalósuló, nemzetgazdasági szempontból kiemelt Hódmezővásárhely–Szeged tram-train mintaprojekt végrehajtását, valamint koordinálja a regionális jelentőségű, határon átnyúló, Szeged–Szabadka–Baja vonal kialakítását.

A felsoroltak közül a geszti Tisza-kastély felújításai munkálatainak koordinálása új feladat Lázár János számára, a többit már korábban is ellátta.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik