Gazdaság

Online számlázás: leálltak a magyarorszag.hu szolgáltatásai

A szeptember 30-i határidő napján reggel még csak lassulás volt tapasztalható a magyarorszag.hu szolgáltatásai terén, de délelőttre már teljesen leállt – közölte szerdán a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete. Ez azért különösen problémás, mert a cégeknek a mai az utolsó határidő az online számlaadat-benyújtásra való átállásra, és ezt a magyarorszag.hu-n keresztül tehetik meg.

Sajnos évek óta egyre komolyabb problémát jelentenek az állami informatika »megoldásai«, amelyek hátráltatják, vagy ellehetetlenítik az ügyintézést, de a NAV-nak volt ideje arra a héten, hogy ismét levélszeméttel hányja tele a cégkapukat. Az üzemszünetek nem megengedhető mértékűvé váltak, az ígéretes hivatali platformok se fejlődnek az elvárható módon. Beavatkozásra van szükség

írta Ruszin Zsolt, az MKOE elnöke és hozzátette, hogy folyamatosan figyelik a működést és várják a tagjaik visszajelzését.

Frissítünk!

A NAV a cikk megjelenése után azt írta, a lassulás, illetve leállás nem érinthette a NAV Online Számla rendszerét. A NAV szolgáltatásai szeptember 30-án stabilan és teljes körűen üzemeltek.

Kiemelt kép: 24.hu/Marjai János

Ajánlott videó