Gazdaság koronavírus

28 ezer embert bocsát el a Disney az USA-ban

28 ezer embert bocsát el a Disney az Amerikai Egyesült Államokban, mert a koronavírus-járvány miatt kénytelen volt hosszabb ideje zárva tartani a vidámparkokat – írja a CNN. Ugyanakkor az elbocsátott emberek 67 százalékát részmunkaidőben tovább tudják foglalkoztatni. A cég vidámparki és szállodaüzletágában több mint 100 ezer ember dolgozik az USA-ban.

Josh D’Amaro, a Disney Parks elnöke azt mondta, hogy a koronavírus-járvány elhúzódó hatásai miatt kényszerültek az elbocsátásokra. A vidámparkokban nem nagyon lehet betartani a társadalmi távolságtartás szabályait és egyelőre azt sem lehet tudni, hogy mikor lesz vége a járványnak.

D’Amaro ugyanakkor kritizálta Kalifornia államot is, mert az nem volt hajlandó enyhíteni a szabályozásokon, hogy újra ki lehessen nyitni Disneylandet, amely március óta zárva van. A cég floridai vidámparkja, Disney World, szintén márciusban zárt be, de július óta nyitva van: korlátozott létszámban lehet csak belépni, és minden dolgozónak, illetve látogatónak maszkot kell viselnie.

Kiemelt kép: MARIO TAMA/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Getty Images via AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik