Gazdaság

Újra nyereséggel zárt az RTL Klub, de a TV2 is boldog lehet

2018-ban történetének legsúlyosabb veszteségét szenvedte el a Magyar RTL Zrt. Tavaly viszont növekvő árbevétel mellett a társaság ismét profittal zárta az évet – írja az mfor.hu.

A gazdasági portál felidézi, hogy az egy évvel korábbi eredmény publikálása után felröppentek olyan híresztelések, hogy csődközeben van az RTL Klub (Magyar RTL Zrt.), miután a társaság veszteséges lett, 3,8 milliárd forintos mínusszal zárta az üzleti évet.

A visszaesésnek és a veszteségnek az volt a magyarázata, hogy csökkenő reklámbevételek mellett emelkedtek a vállalat működési költségei, így a vásárolt tartalmak, vagy éppen a társaságnál nagy hangsúllyal kezelt saját gyártású műsorok előállítási díjai.

2019-ben azonban újra pozitív mérleggel zártak: az adózás előtti eredményt még közel 300 millió forintnyival növelték a pénzügy műveletek eredménye, így az adózott eredmény a 2019-as -3,793 milliárd után 1,14 milliárd lett.

Jó évet zárt a TV2 is. A csatorna 2018-as 1,68 milliárdos nyeresége tavaly 1,74 milliárd forintra nőtt. 

Kiemelt kép: Hangtechnikusok dolgoznak az RTL Klub kereskedelmi televízió Való Világ című produkciója ötödik szériájának forgatásán, a valóságshow budafoki stúdiójában. MTI Fotó: Mohai Balázs

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik