Gazdaság

Tavaly egymilliárdot kapott, idén már 2,3 milliárd jár az Orbán Ráhel-közeli divatügynökségnek

A „szakmában csak Orbán Ráhel barátnőjeként emlegetett” Bata-Jakab Zsófia vezette Magyar Divat & Design Ügynökség egy év alatt több mint megduplázta költségvetését – írja a hvg.hu. A tavalyi egymilliárd forint után idén már 2,3 milliárd forintból gazdálkodhat a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szárnyai alatt működő szervezet.

Hogy pontosan mire is megy a pénz, azt a lap szerint nehéz kideríteni. A szervezet saját beszámolója szerint tavaly 26 hazai és nemzetközi rendezvényt szerveztek, de a honlapra kitett, „meglehetősen szerény” szerződéslistából nehéz pontos adatokat hozzárendelni az egyes tevékenységekhez.

Nem világos az sem, hogy miért kellett több mint megduplázni az ügynökség költségvetését. Az ügynökség havi hárommillió forintért bérel villát az Istenhegyi úton, és aminek az igazgatója, havi 1,95 millió fizetést vesz fel. A turisztikai ügynökség a 2020-as támogatásait felsoroló listán megjegyzésként egyébként csak annyit írt, hogy a 2,3 milliárdot a „Magyar Divat- és designipar fejlesztésével kapcsolatos feladatok megvalósításának támogatására” adták.

Jól helyezkedett Orbán Ráhel, kiemelt kormányzati segítséget kap a divatexport
Hamarosan nyilvános lesz a Nemzeti Exportstratégia.

Kiemelt kép: Marjai János /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik