Gazdaság

Béremelés kaphatnak a Posta dolgozói, miközben bezárják az egyik budapesti fiókot

Az óbudai Eurocenterben található posta július 17-én nyit ki utoljára. A Magyar Posta hivatalos indoklása szerint a bezárás oka, hogy lejárt a bérleti szerződésük a plázában – írja az mfor.hu.

Ugyanakkor több hónapos szünet után július 1-én a munkáltatót képviselő vezetők és az érdekképviseletek vezetői folytatták a bértárgyalást. „A munkáltató arról tájékoztatta a jelenlevőket, hogy a veszélyhelyzet feloldását követően vizsgálja a forgalom alakulását, a bevételek nagyságát, melynek függvényében 2020. július 13-án, hétfőn teszi meg ajánlatát az érdekképviseletek részére” – közölte a Postás Szakszervezet a honlapján.

Az mfor.hu felidézi: tavaly átlagosan 10 százalékos volt a béremelés az állami társaságnál. Schamschula György, a Magyar Posta vezérigazgatója már tavaly márciusban bejelentette: a mintegy 30 ezer dolgozóból több mint 23 ezer 10 százalékos vagy azt meghaladó mértékű bérfejlesztésben részesül 2019-ben, azaz szerinte 2017 óta átlagosan 40,4 százalékos bérfejlesztést hajtottak végre.

Kiemelt kép: Mohos Márton /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik