Gazdaság koronavírus

11 ezer német turista teszteli Spanyolországot

Kísérlet indul Spanyolországban ma. Közel 11 ezer német turista érkezik az idegenforgalomra nagyon ráutalt országba, velük fogják tesztelni azt, hogy mi lesz egy hét múlva, amikor Spanyolország megnyitja a határait más EU-ország állampolgárai előtt.

A biztonságos turista folyosónak nevezett terv részeként 47 repülőjárattal érkeznek a német tesztturisták a Baleár-szigetekre – a legtöbb járat Mallorcára megy, 8 Ibizára – írja a The Guardian. Legalább öt napot fognak ott tölteni a németek. Nem kell koronavírus-teszttel rendelkezniük, és nem is kell kéthetes karanténba vonulniuk. Azonban ki kell tölteniük egy egészségügyi nyilatkozatot, a reptéren megmérik a testhőmérsékletüket, meg kell adniuk a hatóságoknak, hogy kivel érintkeznek, és ha bármilyen, a koronavírusra  utaló tünetet fedeznek fel magukon, értesíteniük kell a hatóságokat, akik koronavírus-tesztet csinálnak rajtuk.

Az őket fogadó szállodákat fertőtlenítették, ott is mérhetik a turisták testhőmérsékletét, és ügyelnek arra, hogy messze ne legyen telt ház a hotelekben.

Kiemelt kép: Barcelona, 2020. június 13. Napozó emberek a barcelonai tengeparton 2020. június 13-án. Barcelonában a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások egy részét még nem oldották fel. MTI/AP/Emilio Morenatti

Ajánlott videó

Olvasói sztorik