Tech

Készüljön fel az újraindulásra! (x)

Újra elindult az üzleti élet, a vállalkozásoknak azonban számos változáshoz kell alkalmazkodniuk, új döntéseket kell hozniuk. Ilyen lehet például egy olcsóbb bankszámlára való áttérés, a banki költségek csökkentése.

Ehhez nyújt segítséget a Raiffeisen Bank olyan számlacsomag ajánlatokkal, amelyek kimondottan a kisvállalkozások igényeihez igazodnak. Egy akció keretében 6 hónapon át 0 forintra csökken a számlavezetés havi díja, és kedvezményesen intézhetik átutalásaikat is.

Ha egy vállalkozás most nyit ilyen számlát, az olyan megtakarítást jelenthet számára, amely segíthet az üzlet (újbóli) beindításával járó költségek csökkentésében. A kedvezmény igénybevételéhez nem szükséges semmilyen plusz feltétel, adminisztráció, az automatikusan beállításra kerül az újonnan számlát nyitó ügyfelek számára.

Jön az online számlázás!

Fontos tudni, hogy hamarosan jelentős változások várhatóak a számlázásban.

– 2020. július 1-től adatszolgáltatási kötelezettség terheli a belföldi adóalanyt, ha számláját más belföldi adóalanynak állítja ki. Abban az esetben is, ha nem számít fel áfát. Tehát a kötelezettség akkor is fennáll, ha valaki alanyi adómentes, vagy kis összeget számláz. 

– 2021. január 1-től pedig a változás érint minden számlát, így a belföldi és külföldi magánszemélyeknek és vállalkozásoknak kiállított bizonylatokat is. Vagyis, a NAV minden számlát látni fog.

Az adatszolgáltatási kötelezettségre való felkészítésben is támogatja a Raiffeisen Bank a vállalkozásokat azzal, hogy új ügyfelei egy éves, ingyenes Master online számlázás előfizetést kapnak a Billingonál.

A Billingo nem csak egy számlázó program, hanem olyan megoldás, amellyel használója gyorsan és egyszerűen számlázhat, egyetlen felületen kezelheti a bevételeket és kiadásokat, tarthatja a kapcsolatot a könyvelővel, intézheti a NAV adatszolgáltatást és bármikor nyomon követheti a vállalkozás pénzügyeit. A program használata 100% NAV megfelelőséget és felelősségvállalást jelent a Billingo részéről.

 

A tájékoztatás nem teljes körű. Részletek: www.aktivszamla.raiffeisen.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik