Gazdaság

Használt bútorokat is lehet venni mától az Ikeában

Június 15-én Magyarországon is elindítja a Bútorok második élete elnevezésű használt bútor szolgáltatását. A lehetőség mindenki számára nyitott, hogy visszavigye használt, de biztonságos és jó állapotban lévő IKEA bútorait. A kezdeti időszakban a soroksári IKEA áruház fogadja és értékesíti majd a lakberendezési termékeket – közölte az áruház.

A lakberendezési vállalat az új tulajdonosnak egyéves garanciát is biztosít a termékekre, kivéve azokra a sérülésekre, amelyek már a bútor eladásakor megtalálhatóak voltak a terméken. A működéshez minden, az IKEA előírásainak megfelelő higiéniai intézkedést biztosítanak.

A szolgáltatás keretében a már nem használt vagy megunt, de még funkciójukat biztonságosan ellátó IKEA bútorokat a vásárlók eladásra kínálhatják a lakberendezési vállalat erre a célra fejlesztett weboldalán, a bútorról készült fényképek és termékleírás feltöltésével.

A vevőszolgálati fényképes elbírálás során az IKEA azt vizsgálja, hogy az adott termék valóban használható-e még más számára, majd árajánlatot küld az eladónak. Ez a legtöbb termék esetében az eredeti vételár 30 százaléka, ami lehetővé teszi, hogy a bútor minél hamarabb gazdára találjon.

Az árajánlat lehet magasabb is, amennyiben a bútor alig használt vagy kifejezetten jó állapotban van. Kisebb sérülések, karcolások nem jelentenek problémát, ám minden hibáról fényképes dokumentáció szükséges.

Amennyiben az ajánlatot az eladó elfogadja, – hasonlóan, mint más, használt termékeket kínáló felület esetében – neki kell gondoskodnia arról, hogy az adott terméket összeszerelt állapotban elvigye az IKEA áruházba, amelyeket a vállalat először a soroksári áruház leértékelt áruk (FYND) részlegén értékesít tovább.

A bútor ellenértékeként az eladó egy IKEA ajándékkártyát kap, amelyre a termék vételára kerül feltöltésre. Ennek összege bármelyik áruházban levásárolható.

A szolgáltatás Csehországban és Szlovákiában 2017 novembere óta működik eredményesen, mostanra több mint 11 000 bútort sikerült újraértékesíteni. Szlovákiában átlagosan 80, míg Csehországban 350 bútordarab kap havonta második esélyt.

Kiemelt kép forrása: twitter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik