Gazdaság

Kiemelt nemzetgazdasági érdek lesz, kinek lehet 5 helyett 7 kaszinója

Módosítja a kormányoldal a koncessziós meg a szerencsejáték-szervezésről szóló törvényt, amely három nagyobb változást hoz az óriási jövedelmezőségű – mármint a kaszinótulajdonosnak óriási bizniszt jelentő – kaszinók piacán.

Most egy tulajdonosnak legfeljebb 5 kaszinója lehet. A jövőben már 7 – vette észre a Privátbankár.hu. Talán csak véletlen, de Orbán Viktor kormányfő kötélbarátja, aki tavaly egy focimeccsre meg is reptette a miniszterelnököt, amúgy a Videoton focicsapat is az ő érdekeltségébe tartozik, Garancsi István most nagy szereplő a piacon: a 2019 elején elhunyt Andy Vajna kaszinóit egy másik üzletemberrel közös cégen keresztül nemrég bezsebelte az addig meglevő egy kaszinója mellé.

Amúgy Garancsinak soha olyan jó éve nem volt, mint tavaly, a cégbirodalma óriási pénzgyárrá vált:

Igazi pénzgyár Orbán barátjának cégbirodalma
100 százalékhoz közeli jövedelmezőség az online kasszáknál, rekord forgalom és profit az építőiparban, és a készpénzszállítás is bejött Garancsi Istvánnak, aki átveszi Andy Vajna helyét a kaszinóbizniszben. Furcsa módon csak a bankja veszteséges.

A másik változtatás szerint ráadásul nemzetgazdasági érdek lesz, hogy ki üzemeltethet kaszinót, ezt a kormány fogja megmondani.

A harmadik módosítás pedig lehetővé teszi, hogy a Dunántúlon egy újabb kaszinó nyíljon. Most Nyugat-Magyarországon három lehet (Pécs, Győr, Sopron), de az újítás után esélyes, hogy a Balatonnál is lesz majd egy.

Kiemelt kép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik