Gazdaság

Így lesznek nyitva a boltok a pünkösdi hétvégén

A pünkösdi hosszú hétvége szombatján előreláthatólag nem változik a boltok nyitvatartása. Egyelőre úgy tudni, marad az a szabály is, hogy 9 és 12 között csak a 65 év felettiek vásárolhatnak, előtte és utána az ennél fiatalabbak. És valószínűleg abban sem lesz változás, hogy maszk nélkül nem tehetjük be a lábunkat az üzletekbe, valamint tartani kell egymástól a másfél méteres távolságot.

Pünkösd vasárnap és hétfő, azaz május 31. és június 1. ünnepnapok, vagyis munkaszüneti napok. Ennek megfelelően a boltok, áruházláncok, hipermarketek, plázák sem lesznek nyitva ezen a két napon. Néhány kivétel azonban lehet, így nyitva tarthatnak a virág- és édességüzletek, az üzemanyagtöltő állomások, illetve a közforgalmú vasúti és buszpályaudvaron, repülőtéren, benzinkutakon belül működő üzletek. Nyitva lehetnek a strandokon működő boltok is. Praktikusan akkor van ennek értelme, ha maga a strand nyitva van már.

Pünkösdkor megnyit öt budapesti strand
Szigorú biztonsági intézkedések mellett.

Ha a vállalkozó maga áll a pult mögé, vagy segítő családtagja, akkor szintén kinyithat munkaszüneti napokon. Általában a kis nonstop üzletek lépik meg ezt.

Nyitva lehetnek még vasárnap és hétfőn a vendéglátó egységek, és a mostani információk szerint két hét késéssel már nem csak vidéken hanem Budapesten is lehet majd beltérben fogadni a vendégeket. Az ügyeletes gyógyszertárakról a neten keresztül lehet információt szerezni.

A kedd már rendes munkanap, a nyitvatartás is ehhez igazodik.

Kiemelt kép: 24.hu / Farkas Norbert

Ajánlott videó

Olvasói sztorik