Gazdaság koronavírus

A kulturális programok és a vásárlás hiányzott a legjobban a magyaroknak

A kijárási korlátozások két hónapja alatt a kulturális programok és a szabad vásárlás hiányzott a legjobban a magyaroknak – derül ki abból az 1000 fő megkérdezésével végzett, reprezentatív felmérésből, amelyet a Pulzus Kutató készített a Napi.hu számára. A képzeletbeli dobogó harmadik helyére a belföldi/külföldi utazás hiánya fért fel, de nem sokkal maradt le tőle az étterem/vendéglátás sem, azt pedig a sport követi.

A kutatásból rámutat arra is, hogy a kulturális programok elmaradása a férfiak 40, a nők 35 százalékának hiányzott, a vásárlás esetében az arány fordított: nők – 37 százalék, férfiak – 31 százalék. Látványosabb azonban a különbség az étterem/vendéglátás esetében: a férfiak 34 százaléka panaszkodott ennek hiányára, a nőknek viszont csak a 23 százaléka. A sport esetében pedig még nagyobb az eltérés: férfiak – 33 százalék, nők – 17 százalék.

Van különbség életkorban is: a tetszés szerinti vásárlás hiánya és a kulturális programok leginkább a 18 – 39 éves korosztály számára volt fájó, hasonlóan az éttermek és az utazások hiányához. A 60 év felettieket a programok hiány érintette leginkább.

Koronavírus - Még több hír a témában

Kiemelt kép: 24.hu/Farkas Norbert

Ajánlott videó

Olvasói sztorik