Gazdaság

Bige: Nem úgy neveltek, hogy sorba álljak azért, hogy a mindenkori hatalomnak kinyalhassam a fenekét

Szerdán elsőként számoltunk be arról, hogy vádat emeltek Bige László ellen, az ügyészség börtönt kér az ország egyik leggazdagabb emberére. A milliárdos műtrágyakirály cikkünk megjelenését követően közleményben reagált lapunknak a hírre. Ebben többek között azt írta, hogy nevetséges és megalapozatlan az ügyészség vádja, és megjegyezte azt is, hogy már nem csak őt, hanem a családját is fenyegetik.

Bige szerint világosan látszik, hogy minden fronton próbálkoznak ellenük, de semmi eséllyel, mert „ezek igazán dilettáns, amatőr, semmirekellő emberek”. Bige a 168 Órának adott telefonos interjújában még erősebben fogalmazott:

Nem vagyok az a típusú ember, nem is így neveltek, hogy sorba álljak azért, hogy a mindenkori hatalomnak kinyalhassam a fenekét. Nem álltam sorba soha és nem is fogok.

A milliárdos elmondta, hogy pontosan be tudja bizonyítani, hogy teljesen megalapozatlan és törvénytelen a vád, de szerinte „a rendőrség és az ügyészség nem tudta és nem is akarta ezeket a szempontokat mérlegelni”.

Nem érdekelte őket az igazság és amikor figyelmeztettem őket erre, akkor azt mondták, ez az igazságszolgáltatás és a bíróság dolga, őket ez nem érdekli.

– fogalmazott Bige a 168 Órának. Bige megismételte, hogy szerinte Csányi Sándor OTP-vezér áll a támadás mögött ,mivel az „ő strómanjai írták a feljelentéseket. Még a feljelentők is ugyanazok, akik a korábbi ügyekben.”

Kiemelt kép: Balázs Attila /MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik