Gazdaság koronavírus

Ismert hazai DJ, balett-táncos és operaénekes is van a Tesco új dolgozói között

Miközben a legtöbb ágazatot a mélybe rántotta a koronavírus járvány, az e-kereskedelem virágzik. A Növekedés.hu azt nézte meg, hogyan változott a legnagyobb, legismertebb magyar szereplők, illetve a házhozszállítás forgalma a koronavírus-járvány időszakában.

A Sparnál ezen a téren kétszámjegyű növekedés volt az előző normál időszakhoz képest: a netes rendeléseknek a 80 százaléka házhozszállítás, a 20 százaléka pedig bolti átvétel. A megnövekedett igények kielégítéséhez a Tescónál a valaha volt leggyorsabb toborzási kampányukat indították el.

Jelenleg 240 új munkatárs segíti a Tesco Online Bevásárlás szolgáltatását igénybe vevő vásárlók zökkenőmentes kiszolgálását. Köztük van egyébként az első női kiszállítási asszisztens kollégánk, aki korábban kozmetikus és sminktetováló volt. De ismert hazai DJ, balett táncos és operaénekes is csatlakozott most a csapatunkhoz

— írt meg a Tesco a lapnak. Hogy a kapacitásukat kellően ki tudják bővíteni együttműködést kötöttek az Ice Cube nevű céggel. Ez a jéggyártó- és forgalmazó társaság 26 autóval és 28 sofőrrel segíti a házhozszállítást.

Az Auchan-nél a házhozrendelés iránti igény felfutását többek közt azzal kezelik, hogy a legkeresettebb árucikkekből náluk három, előre összekészített csomagot is lehet rendelni. Így az ország egész területén mindössze két munkanapra le tudják rövidíteni a kiszállítási időt.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik