Gazdaság

Elhasalt a furcsa kispesti menzatender

Helyreigazítás

Az Elhasalt a furcsa kispesti menzatender című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Mészáros Lőrinc kapcsolatba hozható a Szakácstündér Kft. alvállalkozójaként működő Klassz menza Kft-vel. Ezzel szemben a valóság az, hogy Mészáros Lőrinc jelenleg és a múltban sem állt kapcsolatban a Klassz Menza Kft-vel.

A Közbeszerzési Döntőbizottság vizsgálatot indított a gyanús kispesti menzatender ügyében, és arra jutott, hogy a versenykorlátozó döntést meg kell semmisíteni – írja a 444.hu egy, a kispesti ügyekkel foglalkozó blog alapján. A kispesti önkormányzatnak pedig 100 millió forintos büntetést kell fizetnie.

A közétkeztetési felhívásra három pályázó mozdult rá, de kettő gyorsan ki is szállt, a zsírosnak ígérkező megbízás ellenére nem tették le a megkövetelt ötmillió forintos biztosítékot. Így aztán egyszereplősre szűkült a „verseny”, és az állva maradt cég, a Szakácstündér Kft. csodák csodájára nyert is.

A céget egy éve alapította a 24 éves Csákó Gergő, és alvállalkozója az a Klassz Menza Kft., ami már 2012 óta végzi a kerületben a közétkeztetést – korábban Pensio17 Kft. néven. A cégről a G7 a kőbányai közétkeztetési tender ügyében azt írta, hogy kapcsolatba hozható Mészáros Lőrinccel.

A 10 évre szóló szerződést Hadházy Ákos független parlamenti képviselő többször bírálta. Úgy vélte, a szerződést kiírhatták volna jóval rövidebb időre is, részekre bontva, például intézményenként, hátha úgy több vállalkozó jelentkezik,  vagy saját céggel is végezhetnék a szolgáltatást.

A Gajda Péter szocialista politikus által vezetett kerület végül megszavazta a közétkeztetés kiszervezését.

A közbeszerzési döntőbizottság mostani határozata ezt írta tehát felül.

Kiemelt kép: MTI Fotó: Ujvári Sándor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik