Gazdaság koronavírus

Ingyenessé teszi céginformációs rendszerét az Opten

A koronavírus okozta rendkívüli helyzetre tekintettel az Opten Kft. március 20-ától ingyenesen elérhetővé teszi a cégek számára a céginformációs rendszeréhez való hozzáférést – közölte a társaság. Egyben jelezte, hogy az online Cégtár rendszerben számos olyan céginformációs modul is elérhetővé válik, amely ebben a helyzetben a vállalkozások pénzügyi kockázatának csökkentését szolgálja.

A céginformációs hozzáférés 60 napig érvényes, ez idő alatt folyamatosan frissülő, naprakész adatokat és információkat biztosítanak, amely online formában, felhasználónév/jelszó segítségével bárhonnan (mobil applikációról is) elérhető lesz.

Hozzá akar járulni ahhoz, hogy csökkenjenek a járvány másodlagos negatív hatásai a gazdaságra, mint amilyen a nemfizető ügyfelek tömegessé válása, illetve ennek okán a tartozásláncok kialakulása – indokolta a lépést az Opten. Az már most jól látszik, hogy kockázatosabbá vált a gazdaság, a késedelmes és nemfizető ügyfelek száma folyamatosan emelkedni fog. Minden egyes utólagos fizetésű számla magában hordozza a nemfizetés kockázatát. A hazai KKV cégek részére viszont gyakran ezen számlák biztosítják a működéshez szükséges likviditást. Tehát

fontos felismernünk kinek, mikor, milyen összegben adhatunk lehetőséget halasztott fizetésre. 

A mostani járvány okozta helyzetben elengedhetetlen, hogy a vállalkozások és üzleti szereplők időben reagáljanak a történésekre. Nem kérdés, hogy minden lehetséges eszközt be kell vetni, hogy túléljük ezt a nehéz időszakot és válságos helyzetet – fogalmazott a cég. Ennek érdekében az Opten kockázati besorolás modelljét folyamatosan illeszti a kialakult helyzethez, figyelembe véve a szektoriális hatásokat, a kormányzati intézkedéseket, a vállalkozások export/import relációit, valamint tulajdonosi és pénzügyi likviditási hátterét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik