Gazdaság

Kifulladóban a forint, megtorpant az erősödés

Kifulladni látszik a forint erősödése azt követően, hogy 340-ről átmenetileg 335 alá is benézett a magyar deviza – írja a Portfolio.hu. Csütörtök reggel 335,6-nál járt a forint az euróval szemben, ami minimális erősödést jelentett a szerda esti szinthez képest. Néhány nap alatt 340-ről fordult vissza a magyar deviza, azonban az erősödés most kifulladni látszik.

Szerdán átmenetileg 335 alatti euróárfolyamot is láttunk, de az már láthatóan „sok” volt a forintnak. A szakportál szerint a következő időszakban elsősorban a jegybankok lépéseire figyelhetnek a befektetők. A Fed a napokban már rendkívüli lépéssel 50 bázisponttal csökkentette a kamatot, de a várakozások szerint hamarosan az EKB is a lazítás útjára léphet.

Az MNB-nek még majdnem három hete van megfontolni, mit lépjen március végén a friss inflációs jelentés elkészítésekor. Néhány hete a szakértők szinte biztosra vették, hogy a szigorítás felé lép a magyar jegybank, azonban a nemzetközi környezet változásával ezt is átgondolhatja a Monetáris Tanács.

A dollárral szemben 301,68-nál jár a forint, míg az angol font 388,4 forintba került csütörtök reggel.

Kiemelt kép: MTI / Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik