Gazdaság

Milliárdos ingatlanbiznisz készül Győrben

Várhatóan több mint kétmilliárd forintért értékesíti egyik győri ingatlanát a Rába Járműipari Holding Nyrt.- írja az MTI. A Rába  vételi ajánlatot kapott Európa egyik vezető multinacionális kereskedelmi vállalatától.

A közlemény szerint a győri belvárosban található, Városrétként ismert terület kereskedelmi zónának minősített egyik részére kapott ajánlatot a Rába.

A cég a kétezres évek elején működési igényeinek megfelelően egy telephelyre koncentrálta győri tevékenységét, ezzel 43 hektáros területet szabadított fel Győr belvárosának közvetlen közelében. A Mosoni-Duna partján fekvő területeket a lehető legmagasabb ingatlanérték elérése érdekében a társaság kiürítette, előkészítve későbbi értékesítésüket.

A Rába Járműipari Holding Nyrt. üzleti portfólióját három önálló, egymáshoz kapcsolódó üzletág alkotja: a futómű, az alkatrész és a jármű üzletág. A csoport árbevétele 2019 első három negyedévében csaknem 38 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbi 34,7 milliárd forintról, míg az  adózott nyeresége 32,7 százalékkal, 425 millió forintra csökkent az egy évvel korábbihoz képest. A csoport üzemi eredménye az első három negyedévben 97 millió forinttal meghaladva az előző évit, 1,192 millió forintra nőtt.

Kiemelt kép:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik