Gazdaság

Ötmilliárdos állami támogatást kap egy Szombathelyre települő e-autóipari cég

Innovatív elektronikus autóipari gyár épül Szombathelyen, előreláthatóan 2020 februárjától. A Schaffler Savaria 23,5 milliárd forintos beruházással 150 új munkahelyet hoz létre városban, mondta Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője.

Szombathely eddig is vonzó befektetési célpont volt a külföldi cég számára, de az új források bevonása mellett különösen fontos, hogy most az innovatív technológia kap újabb lökést Szombathelyen.

Hende kiemelte, hogy a cég a német e-autóipar egyik vezető gyártója, ezért annak is kifejezetten örülni lehet, hogy a beruházással a modern és környezetbarát megoldások kerülnek előtérbe.

A politikus közölte: a kereskedelmi forgalom a két ország között tavaly közel 55 milliárd eurót tett ki, de az idei adatok az év első nyolc hónapjában további 4 százalékos növekedést mutatnak. A magyar export ugyanezen időszak alatt több mint 20 milliárd eurót tett ki. Országszerte hatezer német háttérrel rendelkező vállalat működik, amelyek 300 ezer embernek adnak munkát.

Hende elmondta, hogy a kormány mintegy 5 milliárd forinttal támogatja a cég befektetését, a megállapodás létrehozásában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is közreműködött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik