Gazdaság

25 millió forintért lapátoltatták el a havat, a rendőrség szerint képtelenség megállapítani a túlárazást

Finoman szólva is nevetséges indokkal szüntette meg a nyomozást a rendőrség egy korrupciógyanús ügyben, írja a 444.hu.

Hadházy Ákos független képviselő azért tett feljelenést, mert az EMMI egyik háttérintézménye, a Türr István Képző és Kutató Intézet közbeszerzési eljárásban 2013-ban és 2015-ben keresett és talált olyan vállalkozót, aki eltakarítja a havat pár telephelyének udvaráról és parkolójából.

2013-ban ezért 25 millió 600 ezer forintot fizettek ki a telephelyek hó- és síkosságmentesítéséért, majd két évvel később ugyanaz reklámcég, a budapesti  Lightboard Outdoor Kft. újfent 25 millió forintot zsebelhetett be egy futballpályányi terület hólapátolására és sózására.

A nyomozás tulajdonképpen arról szólt, hogy feltűnően túlárazottak voltak-e a megbízási szerződések. A rendőrök négy évnyi nyomozás után azt a választ adták, hogy ezt képtelenség megállapítani.

Azzal érvelnek, hogy

a hó- és síkosságmentesítési szolgáltatás szabadpiaci árainak pontos megállapítása szintén nem lehetséges.

A rendőrség próbálja mentesíteni a TKKI vezetőit is a felelősség alól a következő szöveggel:

tekintettel arra, hogy a témafelelős feladata volt a közbeszerzés előkészítése és így a becsült összeg meghatározása is, (…) a mindenkori főigazgató tudattartalma nem feltétlenül fogta át az adott területre előirányzott összeg nagyságának megalapozottságát.

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik