Gazdaság

Negyedmilliárd tartozást és szellemberuházásokat hagyott hátra a fideszes polgármester

Legalább 250 millió forintot kell visszafizetnie az eddig fideszes polgármester irányítása alatt álló Tiszatenyőnek meg nem valósult vagy félbemaradt beruházások után – indít az Index helyszíni riportja, amely a helyszínen járja be a félbemaradt projekteket. Ezekből pedig akad bőven, az összkép meglehetősen dermesztő:

  • van például egy faluszéli sportöltöző, ami egy olyan „focipálya” mellett fekszik, ami „sokkal inkább hasonlított egy felszántott területhez, mint bármilyen pályához.”
  • akad egy baromfi vágóhíd, amire a BM 200 millió forintot adott, csakhogy a beruházás félbemaradt, ezért a falunak közel 70 millió forintot kellene visszafizetnie
  • egy sertéstelep is létesült volna, erre is kapott támogatást a falu, de az sem valósult meg. Emiatt 40 millió forintot kell visszafizetni
  • a legtöbb pénzt, több mint 120 millió forintot Tiszatenyőnek azért kell visszautalnia, mert „azt az önkormányzati épületek energetikai fejlesztésére kapták, csakhogy ezekből a fejlesztésekből sem lett semmi.”

A cikkből kiderül, hogy a nehéz anyagi helyzetben lévő falu korábbi polgármestere az a Kazinczi István volt, akit nemcsak a Fidesz, de a kormánypárt illetékes képviselője, Boldog István is támogatott. Őt viszont hiába keresték a cikkhez, de nem tudták elkérni, hogy magyarázza meg ezt a sok sikertelenséget.

Igaz, az új polgármesterből, Mező Józsefből sem tudtak sokkal többet kihúzni. Bár korábban ő hozta nyilvánosságra, hogy 250 millió forintnyi adósságot számoltak össze, nyilatkozni nem akart. „Mindezt azzal is indokolta, hogy egyelőre még ő sem látja át teljesen a tartozásokat, és nem szeretne az ügynek nagyobb nyilvánosságot.”

Kiemelt kép: MTI/Sóki Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik