Gazdaság

Friss felmérés: a Momentum politikusai a legnépszerűbb ellenzékiek

A teljes népesség körében Cseh Katalin és Donáth Anna momentumos EP-képviselők, valamint Fekete-Győr András pártelnök a három legnépszerűbb politikus, az ellenzéki szavazók táborában azonban Budapest újonnan megválasztott főpolgármestere, Karácsony Gergely a legnépszerűbb – írja a Republikon Intézet legfrissebb, az ellenzéki politikusokról közzétett felméréséről a hvg.hu.

A cikkben az is szerepel, hogy  az ismertségi listát Gyurcsány Ferenc vezeti, a megkérdezettek 94 százaléka tudja, ki ő. Ugyanakkor épp a DK elnöke és Puzsér Róbert végeztek a népszerűségi lista utolsó két helyén 28, illetve 26 ponttal, őket előzi meg a 32 pontot elért Mesterházy Attila, Sneider Tamás (Jobbik), Keresztes László Lóránt és Tóth Bertalan (ő az MSZP elnöke jelenleg).

Ugyanakkor ha nem a teljes népesség, csak az ellenzéki szavazók véleményét nézzük, egészen másmilyen a népszerűségi lista eredménye, az ellenzéki szavazók esetén mindössze a lista negyedik helyén találkozunk először momentumos névvel. Ebből a szempontból a népszerűségi listát az októberben megválasztott főpolgármester, Karácsony Gergely vezeti 68 ponttal.

Kiemelt kép: Farkas Norbert /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik