Gazdaság

Az Orbán családnál dübörög a közbeszerzéseken taroló vállalkozó

Már eddig is voltak egyértelmű jelei annak, hogy Orbán Viktor egyik testvére, ifjabb Orbán Győző szoros kapcsolatban áll Szentgyörgyi Gábor vállakozóval, azonban a Direkt36 cikke szerint a kapcsolat még közelebbivé vált.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy az üzletember sorra nyeri az állami informatikai megbízásokat, benne volt például a 40 milliárd forintos Microsoft-botrányban is.

Az Orbán család baráti cége a kormányzat gigantikus Microsoft-üzletében
Az Egyesült Államokban épp folyik a vizsgálat a szoftvercég magyarországi ügyei miatt, de itthon ez mintha nem is számítana a csókos cégek világában.

A Direkt36 szerint Szentgyörgyi egyik céges érdekeltsége tavasszal fióktelepet nyitott az Orbán család egyik ingatlanján. Szentgyörgyi egyik üzlettársa ebben a vállalkozásban ifj. Orbán Győző veje, Kovács Viktor. Kovács ráadásul közben feltűnt Szentgyörgyi informatikai cégcsoportjánál alkalmazottként.

Hahót határában működik a Hahót Tőzeg Kft., amely Orbán Viktor édesanyjának és Orbán Győzőnek a tulajdonában áll. Ide jegyeztetett be fióktelepet a veszprémi székhellyel működő Graneos Gépgyártó Kft. idén áprilisban. Cégek akkor szoktak fióktelepet létesíteni, ha a székhelyüktől távolabb eső helyszínen is végeznek gazdasági tevékenységet. A Graneos ugyanis közvetett módon annak a Szentgyörgyi Gábornak a tulajdonában áll.

A Graneos egyik tulajdonosa az Energép Kft. nevű energetikai cég, amely három magánszemély birtokában van. A többségi tulajdonos Szentgyörgyi, míg a két kisebbségi tulajdonos közül az egyik egy Kovács Viktor László nevű 27 éves férfi. Kovácsot szoros szálak kötik az Orbán családhoz: ő ifj. Orbán Győző veje. A Facebookon megtalálható fotók szerint 2015-ben házasodott össze a miniszterelnök testvérének lányával, és az esküvőn jelen volt Orbán Viktor is. Egy, Szentgyörgyi vállalkozásait ismerő forrás szerint Orbán Győző veje megjelent a cégcsoportnál alkalmazottként. A forrás szerint Kovács 2018 elején kezdett el ott dolgozni, és annak ellenére került oda, hogy láthatóan nem volt tapasztalata ezen a területen — írja a lap.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik