Gazdaság

A NER egyik kedvence volt, most felszámolás indult ellene

Felszámolási eljárás indult a Penta Industry Kft. ellen – írja cégadatokra hivatkozva az Index .

A portál korábban számos ki nem fizetett alvállalkozóval beszélt, akik rengeteg felszámolási eljárást indítottak a cég ellen. „Ehhez képest igazán sokáig megúszta a felszámolást a társaság, de november elején begyorsultak az események, november 5-én indult el eredetileg a felszámolás, amit november 6-án visszavontak, de november 8-án újból megindult, a cégbíróság alapján jelenleg ez érvényes, vagyis ez az utolsó állapot” – írják.

A Penta egyébként sokáig jól teljesített a közbeszerzéseken, a sajtóban rendre Seszták Miklós, korábbi miniszter köreihez kötötték a céget. Dolgozhattak a vizes vébén, a kisvárdai focistadionon, vagy a Nemzeti Sportközpontok különböző projektjén. De dolgoztak a fővárosi és vidéki önkormányzatoknak is, sőt, a Bibó-kollégium felújítását is ők vitték.

Kiemelt kép: Seszták Miklós kormánybiztos, a kisvárdai térség fideszes országgyűlési képviselője beszédet mond a GOF Hungary (Gabona- Olajos és Fehérje-növények Termelését Koordináló) Kft. és a KOR-AN 98 Mezőgazdasági, Kereskedelmi Szolgáltató Kft. konzorciumi együttműködése keretében megvalósult gluténmentes sütőipari alapkeverékeket előállító üzem átadásán Nyíregyházán, 2019. május 16-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik