Gazdaság

Érkeznek az új buszok a Volánhoz

összesen 352 új autóbusz megrendeléséről szóló megállapodást kötött a Volánbusz Zrt. és a Volán Buszpark Kft. – számolt be a csütörtöki Világgazdaság. A beszerzésnek köszönhetően hamarosan 240 darab Credobus Econell 12 típusú és 112 darab Credobus Inovell 12 típusú jármű kezd el közlekedni az utakon. Az első példányok napokon belül forgalomba állhatnak, míg az összes jármű 2020 tavaszáig fog megérkezni.

A Credobus Econell 44 ülőhelyes autóbusz, kerekesszékesek és babakocsival közlekedők is igénybe vehetik. Az 52 ülőhelyes Inovell normál padlómagasságú, de mindkét típuson lesz wifi. A járművek könnyűszerkezetesek és környezetkímélő, Euro 6 besorolású motorral rendelkeznek.

A Világgazdaság szerint most aláírt szerződésekkel együtt 638 darab korszerű, légkondicionált, USB-töltőpontokkal felszerelt és a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is megfelelő busszal bővül a Volánbusz járműállománya jövő év végéig, ezzel a járműpark 10 százaléka újul meg. Ugyanakkor 2019 és 2022 között 3930 autóbusz beszerzését tervezi a Volánbusz, 2031 végéig pedig 5,73 évre szorítaná le járművei átlagéletkorát.

Kiemelt kép: Volánbusz

Ajánlott videó

Olvasói sztorik