Gazdaság

Orbánt mellbe vágta Karácsony a Tiborcz-adóval

Folyik egy alapos kiértékelése az önkormányzati választási kudarcnak a Fideszben, derül ki a Népszava cikkéből. Legalább öt csapatban folyik az elemzés,

az egyik ilyen stáb Gyürk András európai parlamenti képviselő körül dolgozik, de vizsgálják a kialakult helyzetet a Nézőpont Intézetben, valamint a Századvég Alapítványnál is. A számokat értékeli az a két csapat is, amelyik közül az egyiket Kubatov Gábor alelnök, míg a másikat Habony Árpád tanácsadó vezeti.

Annak próbálnak utána járni, hogy miért alakult úgy, hogy sok kormánypárti polgármester nemhogy nem tudott rápakolni szavazatokat a Fidesz általános támogatottságára, de még attól jóval el is maradt. Bekérik a vesztes helyekről az ott terjesztett kampányanyagokat.

A lap egyik forrása arról mesélt, hogy azt is körüljárják, hogy a kormánypárti sajtó miért volt kevésbé hatékony.

Hiába van összességében nagyobb elérésünk, mint a kormánykritikus online portáloknak, mégis folyamatosan úgy tűnik, mintha ők lennének képesek ügyeket generálni. Ha ezen nem változtatunk sürgősen, akkor 2022-ben is baj lehet

– mondta egy, a párthoz közel álló kommunikációs szakember.

A kormánypárti ember felemlegette, hogy a kispesti polgármester egyik párttársának, Lackner Csabának az állítólagos kábítószerezéséről, párttársai vagyonosodásáról szóló, videóval is megtámogatott anyagaikat nem dolgozták fel profin. Itt megemlítette a forrás, hogy szerinte ennek következményei lesznek, ezek pedig elsősorban a két fideszes bulvárlapot, az ingyenesen terjesztett Lokált és a fizetős Ripostot érintik majd.

A lap cikkének legalább ilyen érdekes vonala az Orbán Viktorra kitérő rész. Azt írják, hogy

a kormányfőt nagyon szíven ütötte, hogy vejéről, Tiborcz Istvánról elnevezett adó ígéretével kampányolt Karácsony Gergely. A Mészáros-adó belefért volna nála a politikai kampányba, de Tiborcz István családtag.

(A nagy értékű, úgy kb 500 millió forintnál drágább luxusingatlanokra ígért adót kivetni Karácsony Gergely.)

Kiemelt képünk a parlament alakuló ülésén készült 2018 májusában. Fotó: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik