Gazdaság

Összeveszett a két elnök, külön csarnokot építenek a birkózóknak a dzsúdósok mellé Cegléden

Ömlik a közpénz Cegléden is a sportba – ebből aztán arra is jut, hogy a másodosztályban játszó férfi kézilabda csapat edzője és a klubelnök is egy-egy, a klub által bérelt új, 9 milliós Jaguarral jár.

Másodosztályú kézilabdacsapat edzője és klubelnöke is 9 milliós Jaguart használ
A ceglédi klub adósságban úszott, a kormány az év végén majd 220 millióval kisegítette, az elnök rá egy hétre szerződést kötött két felsőkategóriás autó bérlésére.

Csaknem 500 millió forintból felújították a futballkomplexumot 2018-ra, nemrég fogtak hozzá egy új kosárlabda-csarnok építésének (amit egy általános iskola területéből választanak le), van cselgáncscsarnok is. És most az a terv, hogy lesz külön birkózócsarnok is.

Abszurd a helyzet, hiszen a cselgáncs és a birkózás is küzdősport, hasonló az eszközigénye, mégis külön csarnokot kapnak a birkózók. Abszurd a magyarázat is.

Annak idején állítólag azért nem épülhetett közös csarnok a cselgáncs és birkózó sportolók részére, mert a két szövetség vezetője összeveszett

– ezt már az új, az ellenzék által támogatott polgármester, Csáky András írta ki Facebook-oldalára, a bejegyzésből pedig érezhető, ő ellene van az új csarnok ötletének. Csak hát a Ceglédi Városi Sport Egyesületnél vagy máshol vannak mások, akik pedig nagyon akarnának építeni egy újabb sportcsarnokot.

Csak aztán azt működtetni is kellene.

Arra a kérdésemre, hogy ki fogja üzemeltetni a csarnokokat, ha kurzus váltás történik és az állam változtat a TAO rendszeren, senki nem tudott válaszolni. A sok sportlétesítmény üzemeltetése hosszabb távon komoly gondokat okozhat a városnak. Épüljön vagy ne épüljön ez itt a kérdés? Sajnos az sem kizárt, hogy a városnak nem lesz beleszólása.

Birkózás!Újabb sportcsarnok építését tervezik Cegléden. Most birkózó csarnokot szeretnének felhúzni a CVSE pályán, egy…

Közzétette: Csáky András – 2019. november 13., szerda

Kiemelt képünk illusztráció. Budapest, 2019. szeptember 5. Lám Bálint (j), a kazahsztáni birkózó-világbajnokságra készülő magyar csapat tagja a tatai edzőtáborban tartott edzésen 2019. szeptember 5-én. A világbajnokságot szeptember 14. és 22. között rendezik Asztanában. MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik