Gazdaság

Rászáll a kormány a csokos füllentőkre

Jövőre célellenőrzéssel vizsgálják majd a hatóságok a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) keretében idén nyújtott támogatásokat – derül ki a Pénzügyminisztérium jövő évre szóló ellenőrzési tervéből, vette észre a napi.hu.

Azt nézik majd az ellenőrök, hogy a csokos támogatottakat nem kötelezték-e – akár a hivatal, akár a Magyar Államkincstár, akár a bíróság – az elmúlt öt évben a nekik nyújtott állami lakástámogatás – korábban szocpol – visszafizetésére. Ez ugyanis kizáró ok a csoknál.

De más csoportokat is kiszemelt a kormány ellenőrzésre. A vendéglátásban és az építőiparban foglalkoztatottakat (ennél a két szektornál sokkal elterjedtebb a fekete- vagy szürkefoglalkoztatás) ellenőrzik, a munkaerőpiaci támogatásokat, meg az önkormányzati adóztatást is górcső alá veszik.

Kiemelt kép: Budapest, 2019. április 26. Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) legfrissebb adatairól és a családvédelmi akcióterv otthonteremtést segítő támogatásairól a HelloAnyu! közösségi kávézóban tartott sajtótájékoztatón 2019. április 26-án. MTI/Szigetvary Zsolt

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik