Gazdaság

Niedermüllert fenyegető szöveget írtak ki Erzsébetváros honlapjára

Ismeretlenek kétszer is feltörték hétfő délután az erzsébetvárosi önkormányzat oldalát, és trágár szöveggel fenyegették meg a kerület új polgármesterét, Niedermüller Pétert, írja az Index. Az erzsébetvárosi jegyző kedden délelőtt feljelentést tett.

A polgármester szerint a hackertámadás épp azt követően történt, hogy az új kerületi vezetés elkezdte nyilvánosságra hozni a korábbi évek szerződéseit.

Niedermüller Péter az Indexnek elmondta, az önkormányzati cégek szerződéseiről van szó,

ami nyilvánvalóan bizonyos érdekeket sérthet. Lehet azt mondani, hogy ez véletlen, és nekem nincs is különösebb üldözési mániám, de azért ez mégiscsak furcsa egybeesés.

A kerület vezetője ezért úgy döntött, hogy a honlapot felfüggeszti mindaddig, amíg nem tudják megfelelően védeni azt. A személyét gyalázó szövegek elmondása szerint könnyen összefoglalhatóak abban, hogy „kommunista zsidó”.

Niedermüller megjegyezte, hogy pályafutása alatt már hozzászokott a sokszor rasszista indíttatású támadásokhoz, de szeretné megkímélni a kerület lakosságát ettől a stílustól.

A fideszes önkormányzat 22 hónap alatt 260 milliót költött ügyvédekre
Niedermüller Péter, Erzsébetváros új polgármestere azt ígéri, hogy megállítják a pazarlást és átláthatóvá teszik az önkormányzatok működését.

Az erzsébetvárosi polgármester szerint egyértelmű, hogy vannak bizonyos szereplők, akik okkal tartanak ettől az átvilágítástól, de folytatni fogják ezt a munkát, az átvilágítást pedig elszámoltatás követi majd.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik