Gazdaság

Óriásit kaszál, aki decemberben veszi fel a babaváró hitelt

Már eddig sem volt kizárva az ügyeskedés a babaváró hitelnél és a szuperállampapírnál, de most minden korábbinál nagyobb hasznot tehetnek zsebre, akik élnek a teljesen legális lehetőséggel és kombinálják a kettőt. Még akkor is, ha nem születik gyerek.

Az állampapírok hozama (kamata) csökkent az elmúlt időben, ez pedig fontos a babaváró hitelek kamattámogatásánál. A Portfolio.hu levezeti, hogy mit érdemes tenni, és mekkora nyereség üti az ember markát, ha nem novemberben, hanem decemberben veszi fel a babaváró hitelt – és mint írtuk, ehhez az sem kell, hogy gyerek szülessen.

  1. Felveszi a házaspár a 0 százalékos babaváró hitelt decemberben (akkor tudják megtenni, ha a feleség nem töltötte be a 41. életévét), lehetőség szerint a maximális összeget, 10 millió forintot, és 20 éves futamidőre.
  2. A pénzből azonnal vesznek évi 4,95 százalékos átlaghozamú szuperállampapírt.
  3. 5 éven keresztül törlesztik a kamatmentes babaváró hitelt (a törlesztőrészlet kb havi 45 ezer forint).
  4. Ha nem születik meg új gyerek a babaváró hitel felvételét követő 5 éven belül (a 12 hetes magzatot és a 2019. július 1-je után született örökbefogadott gyermeket már elfogadják), akkor 5 év múlva vissza kell fizetni a babaváró hitel kamattámogatását, ez 10 milliós hitel és idén decemberi felvétel esetén 5 év múlva 1,447 millió forint.
  5. Ugyanakkor, tehát az 5. év végén felveszi a házaspár a szuperállampapírban felgyűlt 12,732 millió forintot, ebből pedig a törvény szerint díjmenetesen lehet végtörleszteni a babaváró hitelből akkor még fennálló 7,5 milliós tartozást.

Így marad 3,785 millió forintja a házaspárnak, amit arra költ, amire akar, szabadon felhasználható a pénz.

Ez így évente átlagosan 13,5 százalékos hozamnak felel meg, ez a kombinált befektetés, ilyen magas hozamot egyetlen kockázatmentes befektetés sem biztosít Magyarországon – von mérleget a szakportál.

Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik