Gazdaság

A nagy rákészülés után összeomlott a Takarékbank netbankja

Több napra leállt a Takarékbank netbankja és a mobilapp szolgáltatásai, október 31-november 5 között állt minden, ezt még előtte jelezték, és informatikai fejlesztéssel indokolták.

Ma újraindították.

Volna, ha nem omlott volna össze azonnal. Az Index több olvasója jelezte, problémák vannak vele. A bankkártyát nem tudják használni, nem férnek hozzá így a fizetésükhöz, van, aki a benzinkúton keveredett ezért kellemetlen helyzetbe.

A 24.hu olvasói is hasonlóakról számoltak be. Egy faluban élő egyik olvasónk elmesélte, hogy ő és kollégája nem tudott pénzt kivenni, nem fért hozzá a pénzéhez, pedig már megérkezett a számlára a fizetése. Mások szerencsésebbek voltak, akkor, amikor próbálkoztak, nekik kiadta az ATM a pénzt.

FRISSÍTÉS:

Délben közleményt adott ki a bank, amelyben többet között azt írják, hogy

A rendszer használata közben egyes ügyfelek – az egyesülésben részt vett 13 hitelintézetből csupán a Takarék Kereskedelmi Bank volt ügyfeleinek egy része – valóban tapasztalhatnak átmeneti fennakadásokat. Ez az összes, közel 1,1 millió érintett ügyfélnek csupán töredéke, a Takarékbank új ügyfeleinek több mint 90 százaléka akadálytalanul tudja használni az internetes felületeket.

A volt Takarék Kereskedelmi Bank által kibocsátott kártyák esetében az ügyfelek valóban csak az október 31-ei záróegyenlegük erejéig tudják a kártyájukat használni, feltéve, hogy átestek az MNB által hónapok óta szorgalmazott átvilágításon.

A Takarékbank szakemberei nagy erőkkel dolgoznak a fennakadások elhárításán, várhatóan néhány órán belül orvosolni fogják a hibákat.

A Takarékbank egyébként valóban nagy erőkkel készült az átállást követő forgalomnövekedésre, de ilyen óriási volumenű leterheltséget a legpesszimistább prognózisok sem tartalmaztak.

Az Index a délelőtti cikkében még hozzátette:

A Takarékbank közleménye szerint nem megy normálisan a Takarékbank netbankja. Itt egy link is hozzá, de fél tízkor már az se volt elérhető.

Aztán közben kijött egy közlemény banktól, amiben megdicsérik magukat, hogy mégiscsak jól sikerült az egyesülés, pontosabban. „A Takarék Csoporthoz tartozó 13 hitelintézet cégjogi egyesülésével párhuzamosan sikeresen lezárult a fúziókat kísérő informatikai átállás..” – írják.

Kiemelt kép: Pécs, 2018. november 8. Schepp Zoltán, Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának dékánja (j) beszél, mellette Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség fõtitkára (b), Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója és Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelõs tárca nélküli miniszter a pécsi Fintelligence Pénzügyi Oktatási Centrum átadásán 2018. november 8-án. A Takarék Csoport, a Fintelligence Pénzügyi Kultúra Központ és a pécsi egyetem által közösen létrehozott pénzügyi laborban pénzügyi ismereteket oktatnak. MTI/Lendvai Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik