Gazdaság

Trump kiberbiztonsági szakértője kizárta magát a telefonjából

Meglehetősen kellemetlen helyzetbe került Donald Trump kiberbiztonsági tanácsadója nem sokkal a kinevezése után. Rudy Giuliani, aki egyben az elnök ügyvédje és ukrán kapcsolatai miatt a Trump ellen folytatott vádeljárás egyik főszereplője, kizárta magát a telefonjából, miután egymás után legalább tíz alkalommal rossz jelszót adott meg.

Az NBC News beszámolója szerint Giuliani ezt követően kénytelen volt bemenni egy Apple-boltba, hogy újra használni tudja az iPhone-ját. Erre bizonyítékot is bemutattak, mégpedig egy fotót a boltban kiállított számláról. Az eset még 2017-ben történt, de csak most került nyilvánosságra.

Szeptember 11. hőséből röhejes bohóccá vált Rudy Giuliani
15 éve még „Amerika polgármestereként” tisztelte az egész világ New York egykori vezetőjét. Régi csodálói most csalódottan nézik, mit művel Donald Trump ügyvédjeként.

Giuliani szerencsétlenkedése különösen ijesztő annak fényében, hogy kiberbiztonsági tanácsadóként pont az lenne a feladata, hogy illetéktelenek ne férjenek hozzá interneten és okostelefonokon keresztül kényes fehér házi információkhoz. Az NBC News által megkérdezett szakértő szerint azonban azzal, hogy a pontosan ilyen adatokat tartalmazó telefonját egy közönséges Apple-boltba viszi be szervizre, Giuliani azt bizonyítja, hogy még a feladatkörével járó alapvető biztonsági előírásokat se tartja be.

Giuliani, aki korábban New York polgármestere is volt, nemrég egy másik telefonos esettel kapcsolatban is bekerült a hírekbe. Akkor azzal, hogy a zsebébe tett telefonjával véletlenül felhívott egy újságírót, akinek a hangpostája felvette, ahogy Giuliani arról beszél valakivel, hogy pénzre van szüksége, hogy Bahreinben akar üzletelni, valamint szóba került a Joe Biden demokrata elnökjelölt-aspiráns elleni hadjárat is.

Kiemelt kép: Europress/Wojtek RADWANSKI/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik