Gazdaság

Slamasztikába került az egyik nagy ásványvizes cég

Csődvédelmet kért a ceglédi székhelyű Aquarius-Aqua Kft. – derül ki a cégközlönyből.

Az ásványvízforgalmazással foglalkozó cég a legnagyobbak között van a hazai piacon. Az elmúlt két évben 15 milliárd forint fölé hízott a forgalma, az adózott profit pedig 310-510 millió forint között mozgott az utolsó öt évben, tehát sokáig jól ment az üzlet.

A cégnél az adósságok azonban gyors ütemben nőttek, tavaly év végére már 10 milliárd forint fölé emelkedett a rövid lejáratú kötelezettségek összege, és volt még bő 2 milliárd forint hosszú lejáratú kötelezettsége is.

Komolyabb gondra utal, hogy idén három büntetőjogi intézkedést is mutat a cégnyilvántartás. Előbb a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség, aztán a NAV Bűnügyi Igazgatósága, végül a Baranya Megyei Főügyészség büntetőjogi intézkedést tett, és még mindig nem zárult le egy 2016-ban indított ügy sem.

Kiemelt kép: Albertirsa, 2012. október 31. Egy dolgozó figyeli a szállítópályán futó Aquarius ásványvizes palackokat az Aquarius-Aqua Kft. új üzemcsarnokában Albertirsán 2012. október 31-én. A 10 millió euróból épült és korszerű palackozó gépsorral berendezett létesítmény 30 új munkahelyet teremt a térség legnagyobb foglalkoztatójának számító cégnél. MTI Fotó: Bugány János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik