Gazdaság

Hollik: A budapesti vezetők felelőssége, ha félkész betonmonstrumok maradnak a Városligetnél

Korrekt együttműködésre törekszünk Budapest új vezetőivel, ugyanakkor a kormány azt kéri, hogy a Fővárosi Közgyűlés egyenként döntsön a már érvényben levő megállapodásban szereplő beruházásokról – mondta az M1 aktuális csatornán a kormányszóvivő kedd este.

Hollik István felidézte: összesen 4350 milliárd forint összértékű fejlesztésekről van szó, ugyanakkor a kormány semmit nem akar ráerőltetni a budapestiekre, amit az általuk megválasztott városvezetők nem szeretnének.

Arra a kérdésre, hogy ez eredményezhet-e félbemaradt betonmonstrumokat például a Városligetnél, a kormányszóvivő azt mondta: ez a budapesti vezetőség felelőssége, a Fővárosi Közgyűlésnek kell döntenie róla. Megjegyezte: hosszú a fejlesztések listája a metrófelújítástól, az atlétikai centrumon át a multifunkcionális csarnok beruházásáig a kézilabda-Európa-bajnokságra.

Hollik István szerint ha Budapest nemet mond például az atlétikai centrum megépítésére, akkor a rendezés jogát vissza kell adni, mivel azt a főváros nyerte el. A kézilabda-Európa-bajnokság esetében Magyarország közösen pályázott Szlovákiával, ha erre sem tart igényt a főváros, akkor van lehetőség más helyszínt keresni.

Kiemelt kép: MTI/Soós Lajos

Ajánlott videó

Olvasói sztorik