Gazdaság

Mészáros Lőrinc jobb keze viszi a földnyilvántartást

A 4iG Nyrt. végzi a mező- és erdőgazdasági földek digitális nyilvántartási és közigazgatási rendszereinek fejlesztését.

A 4iG az elmúlt hónapokban került többségi Jászai Gellért irányítása alá. Jászai korábban Mészáros Lőrinc üzlettársa és jobbkeze volt a Mészáros-birodalom élén.

A 4iG közleménye szerint a munka eredményeként a papír alapú földforgalmi adminisztrációs folyamatokat elektronikus és – ahol erre a közigazgatás folyamatai lehetőséget adnak – automatizált eljárások váltják majd ki, csökkentve a személyes ügyintézés szükségességét.

A Budapesti Értéktőzsdén közzétett projekt uniós forrásból valósul meg, fővállalkozója a Tigra Kft., a 4iG-t érintő alvállalkozói megbízás értéke 2,069 milliárd forint.

Az E-ingatlan-nyilvántartás jelentős mértékben átírja majd a földhivatali rendszer működését, megújítja Magyarországon az ingatlan-nyilvántartási rendszert, és egységessé teszi a közhiteles ingatlan-nyilvántartás és a központi ingatlan-nyilvántartás kezelését. Ennek köszönhetően rövidül az ingatlanügyi, telekalakítási és mezőgazdasági igazgatási eljárások átfutási ideje.

A 4iG Nyrt. a projekt részeként a földügyi közigazgatás rendszerek elektronikus fejlesztését valósítja meg, beleértve az igazgatásszervezési, folyamatfelmérési és -szervezési feladatok elvégzését. A 4iG Nyrt. emellett részt vesz az egymásra épülő rendszerek összekapcsolásában, integrálásában is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik