Gazdaság

160 szobás kórházat építenek Csányi Sándorék

Ahogyan szerdán beszámoltunk róla, Csányi Sándor érdekeltsége, a Budai Egészségközpont vette meg a MNV Zrt. árverezésén azt az épületet, amelyben az intézmény jelenleg is működik, és amiért eddig havi 1,5 millió forint bérleti díjat fizettek. A Csányi-érdekeltség a 4 milliárd forintos kikiáltási ár felett egy kicsivel, 4 milliárd 70 millió forintért szerezte meg a Buda egyik legfelkapottabb részén lévő épületet.

A Budai Egészségközpont alapítója, illetve jelenlegi vezérigazgatója, Varga Péter Pál a Napi.hu-nak arról beszélt, hogy a licit eredményének jogerőre emelkedése után először projektcéget alapítanak a fejlesztésre, majd indulhat a tervezés kiírása, az engedélyeztetés és a kivitelezés előkészítse. Mindent egybevéve 3-3,5 év múlva igazi kórházi nagyüzem nyílhat a vadonatúj épületben.

A 160 ágyas új kórházban egy szinten helyezik el a high-tech műtőblokkot a 24 ágyas intenzív centrummal, és az elérhető legmagasabb technikai színvonalú diagnosztikai berendezésekkel látják el a diagnosztikai részleget. Utóbbi felfejlesztése már önmagában nem kis ugrást jelent majd a jelenlegi állapothoz képest — tette hozzá Varga Péter Pál.

Kiemelt kép: Google Street View

Ajánlott videó

Olvasói sztorik