Gazdaság

Bérlakásokat épít a nyírbátori önkormányzat

71 bérlakást épít a nyírbátori önkormányzat nettó 1 milliárd forintból – írja a Világgazdaság. Bár a költségek kétharmadát hitelből állják, úgy tűnik, megéri majd a beruházás, mert a 2020-ra elkészülő lakásokra óriási a kereslet.

A 12,5 ezer lakosú kisvárosban az elmúlt 5 év alatt 5000 új munkahely létesült, és ha a dolgozók helyben lakhatása is megoldódik, újabb munkahelyekre is van esély. A tervek szerint kétévente újabb ütemben nagyjából 70 bérlakás fog épülni, amelyet a piaci árszint alatt adnak bérbe.

A mintegy 265 ezer forintos négyzetméteráron kialakítandó lakásokat egy 9 hektáros, az önkormányzat által közművesített telekre építik, ahol a párhuzamosan kezdődő magánlakás-építési programmal együtt tíz éven belül 600-800 új ingatlan készülhet el – olvasható a lapban.

Kiemelt képünk illusztráció, fotó: MTI/Mészáros János

Ajánlott videó

Kedden késő este jelentették be, hogy a tájékoztató idején életbe lépő szabályozás nyomán véget ér a 480 forintos üzemanyag korszaka: a Mol irányárai szerint a 95-ös benzin immár 641 forintba, a dízel pedig 699 forintba kerül.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!