Gazdaság

Lidl: A beszállítók kérték, hogy legyen olcsó a dinnye

Megírtuk, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerint a Lidl üzletlánc bedöntheti a magyar dinnyetermelést, mert 99 forintért árusítja a magyar dinnyét, holott reálisan, a bekerülési költségeket is figyelembe véve, kilogrammonként 150 és 200 forint közötti fogyasztói áron lenne árusítható a gyümölcs.

Az Mfor megkeresésére a Lidl Magyarország sajtóosztálya azt válaszolta, hogy a beszállító partnerek kérték arra őket, hogy az olcsóbb árakkal segítsenek az értékesítésben, mert a földeken túl sok a dinnye és nehezen fogy. Mint írták:

Az elmúlt napokban a Lidl minden dinnyebeszállító partnere arra kérte az áruházláncot, hogy a földeken felhalmozódott dinnyefelesleg értékesítésében nyújtson támogatást, melyhez az akciós és az exporttevékenységet egyaránt támogató átadási áraikat ajánlották fel. A Lidl Magyarország ez alapján csökkentette a görögdinnye kilogrammonkénti árát 99 forintra, melynek köszönhetően a vállalt beszállító partnerei nagyobb mennyiségben tudtak dinnyét értékesíteni más Lidl országok részére is.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi/Oláh Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik