Gazdaság

Kiderült, miért került 2000 forintba egy palacsinta a Hungaroringen

Nem jószántukból emelték az egekbe az árakat a hungaroringes büfések — fakadt ki az egyik vállalkozó a Pénzcentrumnak, aki szerint másképp lehetetlen kitermelni a tetemes összegű helypénzt.

A hazai Forma-1-es nagydíj alatt nem akármilyen árakra kellett felkészülnie annak, aki a büfékben vásárolt. A lap ízelítőül feleleveníti:

  • Egy szelet pizza 2000 forintba,
  • egy perec 1000 forintba,
  • egy szelet rétes 1000 forintba,
  • a palacsinta 1500-2000 forintba került,
  • a gírosztál 4000 forint volt, míg egy üveg ásványvíz 800 forint.

Nekem ki kell fizetni a helypénzt, amitől meg mi dobunk minden évben egy hátast. A titoktartási záradék miatt nem mondhatok pontos összeget, de hétjegyű számról van szó egyetlen egységre… Emellett ki kell fizetnem az embereimet is, és persze az alapanyag meg a többi sincs ingyen

— mondta el a lapnak egy büfés, aki idén is kint árult a Hungaroringen. A vendéglátós nem árulta el a pontos összeget, de más iparági források alapján a lap arról ír, hogy

a nagyobb büféknek valóban 10 millió forint körüli összeget kell kifizetniük, de egy kisebb egységtől is milliós helypénzt szednek a magyar F1-es hétvégére.

A büfés szerint ugyanakkor megéri a dolog, hiszen idén is 100 ezer fölött volt a nézőszám a Ringen. Azt elismerte, hogy az árak inkább a külföldiek és a módosabb magyarok pénztárcájára vannak szabva.

Kiemelt kép: Balogh Zoltán/MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik